Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serija lijeka S2 Racepinephrine 2.25% otopina, 30 x 0,5 ml (racepinefrin)

27.01.2023.

Tvrtka Medika d.o.o., distributer lijeka S2 Racepinephrine 2.25% otopina, 30 x 0,5 ml (racepinefrin), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serija 126431 i 126461 predmetnog lijeka.

Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedene serije lijeka povlače se zbog sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na mogućnost niskog volumena punjenja spremnika, što potencijalno može utjecati na smanjenu djelotvornost.

Predmetni lijek namijenjen je za bolničku primjenu. Budući da u Republici Hrvatskoj niti jedan lijek s djelatnom tvari racepinefrin nema odobrenje za stavljanje u promet, navedeni lijek se izvanredno unosi temeljem izjave zdravstvene ustanove.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak