Novosti i edukacije

Posjet delegacije Agencije za lijekove Malte (MMA)

25.04.2023.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) primila je dana 20. travnja 2023. godine u Zagrebu delegaciju Republike Malte, predvođenu ravnateljem Agencije za lijekove Malte (MMA), prof. Anthonyjem Serracino-Inglottom, na čiju je inicijativu posjet dogovoren.

Tom prigodom ravnatelj HALMED-a, prof. Siniša Tomić upoznao je delegaciju Republike Malte s aktualnim regulativnim aktivnostima koje provodi HALMED te je zajedno s djelatnicima HALMED-a Majom Lovrek Romčević, Željkom Davosir Klarić, Anom Kontek, Sanjom Grčić Plečko i Mateom Orešićem razmijenio znanja i iskustva vezana uz područje regulative lijekova u nacionalnom i europskom okruženju. Sudionici su raspravili o temama koje se odnose na izgradnju kapaciteta i zapošljavanje stručnog poslovnog kadra, financiranje, temelje provođenja zajedničkih ocjena dokumentacije o lijeku, razvijenost IT infrastrukture, praćenje nestašica i osiguranje dostupnosti lijekova na tržištu, rasprave s Europskom komisijom o ponovnom e-označivanju lijekova, dostupnost lijekova odobrenih centraliziranim postupkom (CP) te reviziju farmaceutskog zakonodavstva u EU-u.

U sklopu posjeta delegacija Republike Malte posjetila je i HALMED-ov Službeni laboratorij za provjeru lijekova - OMCL.

Posjetom je otvorena mogućnost za buduću suradnju između MMA-a i HALMED-a, s ciljem jačanja međunarodne razmjene informacija o zakonodavnom i regulatornom okviru EU-a, stavljanju u promet lijekova i medicinskih proizvoda, brige o praćenju dostupnosti lijekova, provođenju kvalitetnih inspekcijskih nadzora i kontinuiranom osiguranju rada europske regulatorne mreže agencija za lijekove.

Fotogalerija

Posjet delegacije Agencije za lijekove Malte (MMA)
Povratak