Novosti i edukacije

Obavijest o nedostupnosti prijave godišnjih izvješća o potrošnji lijekova Agenciji za lijekove i medicinske proizvode

20.02.2024.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava svoje korisnike da zaprimanje godišnjih izvješća o potrošnji lijekova trenutačno nije moguće zbog pogreške u sustavu. Prijava podataka o potrošnji će ponovo biti moguća po otklanjanju tehničkih poteškoća. Rok za dostavu godišnjih izvješća o potrošnji lijekova za ljekarne, bolničke ljekarne, specijalizirane prodavaonice lijekova na malo i veleprodaje bit će produžen uslijed trenutačne nedostupnosti sustava o čemu ćemo izvijestiti naknadno.

Sukladno odredbama Zakona o lijekovima (Narodne novine, br. 76/13., 90/14., 100/18.) i Pravilnika o vrsti podataka i načinu izrade izvješća o potrošnji lijekova (NN, br. 122/14.), sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju promet na veliko lijekovima te pravne ili fizičke osobe koje obavljaju promet na malo lijekovima obvezne su HALMED-u dostaviti godišnja izvješća o potrošnji lijekova

Podnositelji izvješća o potrošnji se za sva dodatna pitanja i informacije mogu obratiti na adresu elektroničke pošte info.potrosnja@halmed.hr.

Povratak