Novosti i edukacije

Svečano otvorena konferencija "Cjeloviti regulatorni pristup – od odobrenja do primjene lijeka"

11.12.2017.

Danas je u hotelu Panorama u Zagrebu svečano otvorena regulatorna i farmakovigilancijska konferencija "Cjeloviti regulatorni pristup - od odobrenja do primjene lijeka", koju organizira Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). Konferencija je organizirana u svrhu informiranja svih dionika na području lijekova o novostima na području odobravanja i praćenja sigurnosti primjene lijekova.

Tijekom svečanosti otvaranja skupa sudionicima su se pozdravnim riječima obratili prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med., ministar zdravstva Republike Hrvatske i izv. prof. dr. sc. Siniša Tomić, ravnatelj HALMED-a.

Ministar zdravstva, prof. dr. sc. Kujundžić pružio je u svojem obraćanju veliku podršku HALMED-u te naglasio kako je prilikom nedavnog posjeta Bruxellesu i Europskoj agenciji za lijekove u Londonu bio iznimno ponosan na HALMED, koji je tim prigodama u više navrata bio pohvaljen kao jedna od najboljih agencija za lijekove u Europskoj uniji.

Ravnatelj HALMED-a, prof. dr. sc. Tomić u pozdravnom govoru je istaknuo: "Harmonizirani pristup i zajedničko djelovanje svih dionika regulatornog sustava za lijekove dobivaju još veći značaj u svjetlu trenutačnih globalnih javnozdravstvenih problema, kao što su antimikrobna rezistencija te jačanje pokreta protiv cijepljenja. Stoga je naša međusobna suradnja od ključne važnosti u pristupanju ovim pitanjima, kao i održavanju sustava putem kojeg će za pacijente biti osigurani djelotvorni, kvalitetni lijekovi sigurni za primjenu."

Konferencijom su obuhvaćene brojne stručne teme kao što su arbitražni postupci, ishod ocjene PSUSA-e i sigurnosnog signala, nacrt (mock-up) pakiranja lijeka, novi načini prikupljanja informacija o sigurnosti primjene lijekova, farmakovigilancijski EU projekti, opskrba tržišta lijekovima, krivotvoreni lijekovi, sigurnosne oznake na lijekovima i IT novosti na području lijekova.

Ovom stručnom skupu prisustvuje oko dvjesto pedeset sudionika; zdravstvenih radnika, liječnika, ljekarnika, predstavnika hrvatskih javnozdravstvenih tijela i farmaceutske industrije, pacijenata te regulatornih tijela za lijekove iz regije.

Fotogalerija

Svečano otvorena konferencija "Cjeloviti regulatorni pristup – od odobrenja do primjene lijeka"
Povratak