Lijekovi

Jcovden, cjepivo protiv COVID-19 (Ad26.CoV2-S [rekombinantni])

Lijek je odobrila Europska komisija centraliziranim postupkom za sve države članice Europske unije temeljem stručne ocjene Europske agencije za lijekove (EMA).

Naziv lijeka Jcovden, cjepivo protiv COVID-19 (Ad26.CoV2-S [rekombinantni])
Raniji naziv COVID-19 Vaccine Janssen
Djelatna tvar Adenovirus tipa 26 koji kodira glikoprotein šiljka virusa SARS-CoV-2 (Ad26.COV2-S)
Način izdavanja na recept
Način propisivanja neponovljivi recept
Mjesto izdavanja u ljekarni
ATK J07BX03
Lijek je stavljen u promet u RH Da
Sažetak opisa svojstava lijeka, označivanje i uputa o lijeku preuzmi
Poveznica na informacije o lijeku Europske agencije za lijekove (EMA) preuzmi
Poveznica na odluke Europske komisije (EK) preuzmi

Napomena

Sažetak opisa svojstava lijeka i uputa o lijeku za predmetno cjepivo mogu se izravno preuzeti ovdje (u slučaju da poveznica ne funkcionira, potrebno je pratiti gore navedene upute za pristup dokumentima).

Pregled informacija o cjepivu u obliku pitanja i odgovora na hrvatskom jeziku dostupan je ovdje.

bazi lijekova Europske agencije za lijekove, odnosno ovdje, uz sažetak opisa svojstava lijeka i uputu o lijeku dostupni su i drugi dokumenti te detaljne informacije o cjepivu, uključujući Europsko javno izvješće o ocjeni dokumentacije o lijeku, sažetak ocjene dokumentacije o cjepivu koju je provelo Povjerenstvo za humane lijekove EMA-e, cjeloviti Plan upravljanja rizicima za predmetno cjepivo te mjesečna izvješća o sigurnosti cjepiva.

Pisma zdravstvenim radnicima

Naziv Datum Download
Pismo zdravstvenim radnicima o riziku od imunosne trombocitopenije (ITP) i venske tromboembolije (VTE) uz primjenu cjepiva COVID-19 Vaccine Janssen 13.10.2021. Janssen Cilag International N.V.
Pismo zdravstvenim radnicima o kontraindikaciji primjene cjepiva COVID-19 Vaccine Janssen u osoba koje su prethodno imale sindrom kapilarnog curenja i nove informacije o sindromu tromboze praćene trombocitopenijom 19.07.2021. Janssen Cilag International N.V.
Pismo zdravstvenim radnicima o povezanosti primjene cjepiva COVID-19 Vaccine Janssen i pojave tromboze u kombinaciji s trombocitopenijom 26.04.2021. Janssen Cilag International N.V.
Povratak