Lijekovi

Spikevax, cjepivo protiv COVID-19 (mRNA, modificirani nukleozid)

Lijek je odobrila Europska komisija centraliziranim postupkom za sve države članice Europske unije temeljem stručne ocjene Europske agencije za lijekove (EMA).

Naziv lijeka Spikevax, cjepivo protiv COVID-19 (mRNA, modificirani nukleozid)
Raniji naziv COVID-19 Vaccine Moderna
Djelatna tvar jednolančana glasnička RNA (mRNA) s kapom na 5' kraju, koja kodira protein šiljka (S) virusa SARS-CoV-2, dobivena pomoću in vitro transkripcije iz odgovarajućih predložaka DNA, bez korištenja stanica
Način izdavanja na recept
Način propisivanja neponovljivi recept
Mjesto izdavanja u ljekarni
ATK J07BX03
Lijek je stavljen u promet u RH Da
Sažetak opisa svojstava lijeka, označivanje i uputa o lijeku preuzmi
Poveznica na informacije o lijeku Europske agencije za lijekove (EMA) preuzmi
Poveznica na odluke Europske komisije (EK) preuzmi

Napomena

Sažetak opisa svojstava lijeka i uputa o lijeku za predmetno cjepivo Spikevax mogu se izravno preuzeti ovdje (u slučaju da poveznica ne funkcionira, potrebno je pratiti gore navedene upute za pristup dokumentima).

Pregled informacija o cjepivu u obliku pitanja i odgovora na hrvatskom jeziku dostupan je ovdje.

bazi lijekova Europske agencije za lijekove, odnosno ovdje, uz sažetak opisa svojstava lijeka i uputu o lijeku dostupni su i drugi dokumenti te detaljne informacije o cjepivu, uključujući Europsko javno izvješće o ocjeni dokumentacije o lijeku, sažetak ocjene dokumentacije o cjepivu koju je provelo Povjerenstvo za humane lijekove EMA-e te cjeloviti Plan upravljanja rizicima za predmetno cjepivo.

Pisma zdravstvenim radnicima

Naziv Datum Download
Pismo zdravstvenim radnicima o ažuriranju roka valjanosti ovisno o uvjetima čuvanja za cjepivo protiv bolesti COVID-19 Spikevax (mRNA, modificiranih nukleozida) 25.08.2022. Moderna Biotech Spain, S.L.
Pismo zdravstvenim radnicima o riziku od miokarditisa i perikarditisa za mRNA cjepiva protiv bolesti COVID-19 Comirnaty i Spikevax 19.07.2021. BioNTech Manufacturing/Pfizer Croatia d.o.o., Moderna Biotech Spain, S.L.
Povratak