Medicinski proizvodi

Sigurnosna obavijest o korištenju aplikacije FreeStyle LibreLink na pametnim telefonima s operativnim sustavom Android 13 zbog mogućeg duljeg prekida signala

10.02.2023.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) zaprimila je od tvrtke Abbott Laboratories d.o.o. sigurnosnu obavijest koja sadrži upozorenja i savjete o korištenju aplikacije FreeStyle LibreLink na pametnim telefonima s operativnim sustavom Android 13, u slučajevima kada se dogodi dulji prekid signala u Android aplikaciji FreeStyle LibreLink.

Predmetni proizvod koristi se za praćenje razine glukoze u krvi kod oboljelih od dijabetesa.

Proizvođač Abbott Diabetes Care Ltd. otkrio je da na pametnim telefonima s operativnim sustavom Android 13 može doći do duljeg prekida signala u aplikaciji FreeStyle LibreLink. Tijekom predmetnog duljeg prekida signala korisnici neće moći primiti alarme za nisku i visoku glukozu.

U Republici Hrvatskoj do sada nije zaprimljena nijedna prijava štetnog događaja vezana uz navedeni problem s predmetnim medicinskim proizvodom proizvođača Abbott Diabetes Care Ltd.

Sigurnosna obavijest HALMED-a s radnjama koje je potrebno poduzeti vezano uz predmetno pitanje dostupna je ovdje.

Dodatne informacije

Podsjećamo korisnike medicinskih proizvoda da štetne događaje povezane s medicinskim proizvodima prijave HALMED-u putem obrasca koji mogu dostaviti na adresu elektroničke pošte medpro@halmed.hr.

Povratak