Promet, proizvodnja i inspekcija

Suglasnosti za uvoz lijekova - program Lijekovi

Temeljem članka 129. Zakona o lijekovima (Narodne novine, br. 76/13., 90/14., 100/18.) Agencija za lijekove i medicinske proizvode može izvanredno odobriti uvoz gotovog lijeka za koji nije dano odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj.

Zbog potrebe da svi zahtjevi za izdavanje suglasnosti budu jednakog formata, Agencija je izradila program koji omogućuje jednostavnije podnošenje i obradu zaprimljenih zahtjeva te izdavanja suglasnosti za uvoz gotovog lijeka kao i pohranjivanje navedenih podataka u bazu Agencije.

Agencija neće biti u mogućnosti obrađivati one zahtjeve koji su poslani u formatu koje navedeni program ne podržava.

Ovdje možete pronaći navedene programe (Lijekovi) i upute za instalaciju i korištenje programa (Upute-lijekovi), kao i dokument "Pročitaj me prvo".

Dodatna pojašnjenja vezana uz instalaciju i način korištenja programa možete zatražiti putem e-adrese: support@halmed.hr ili putem poveznice "Pišite nam" internetskih stranica Agencije.

U slučaju da u međuvremenu dođe do određenih promjena u programu, detaljnije upute o navedenom moći ćete pronaći na internetskim stranicama Agencije.

Nove verzije programa za obradu zahtjeva za izdavanje suglasnosti za uvoz lijekova, studeni 2012. godine

Agencija za lijekove i medicinske proizvode izradila je novu verziju programa za obradu zahtjeva za izdavanje suglasnosti za uvoz lijekova koji je dostupan pod poveznicama Lijekovi, dok su upute za instalaciju i korištenje programa dostupne pod poveznicom Upute-lijekovi. Prije upotrebe potrebno je deinstalirati staru verziju programa.

Nova verzija programa ima brojač slogova i korisnicima je vidljiv broj zapisa kako bi mogli lakše kontrolirati da ne prijeđu ograničenje od 150 lijekova.

Novi program (Lijekovi) i uputa za instalaciju i korištenje (Upute-Lijekovi), siječanj 2012. godine

Nastavno na obavijest o promjeni strukture sloga na zahtjevima za davanje suglasnosti za uvoz lijekova temeljem recepta liječnika iz prosinca 2011. godine, pod linkovima Lijekovi i Upute-lijekovi dostupni su novi program i uputa za njegovu instalaciju i korištenje.

Obavijest o promjeni strukture sloga na zahtjevima za davanje suglasnosti za uvoz lijekova temeljem recepta liječnika, prosinac 2011. godine

Radi potrebe vođenja podataka o propisivačima recepata za lijekove koji se uvoze, promijenila se struktura sloga na zahtjevima za izdavanje suglasnosti za uvoz lijekova temeljem recepta liječnika.

U izradi je i novi program koji će vam za nekoliko dana biti na raspolaganju za download i instalaciju na vaša računala, a pomoću kojeg možete generirati datoteke za slanje u Agenciju.

» više na stranici: Novosti

Obavijest o podnošenju zahtjeva, svibanj 2010. godine

Obavještavamo sve podnositelje zahtjeva za davanje suglasnosti za uvoz lijeka da se od 01. lipnja 2010. godine svi zahtjevi trebaju isključivo dostavljati na CD-u ili DVD-u. Zahtjeve na disketama više nećemo biti u mogućnosti zaprimati.

Download centar...

Na vrh stranice