Medicinal Products

Normosang 25 mg/ml koncentrat za otopinu za infuziju

Name Normosang 25 mg/ml koncentrat za otopinu za infuziju
Marketing Authorisation Number HR-H-963951477
Active Substance humani hemin
Composition jedna ampula s 10 ml koncentrata sadrži 250 mg humanog hemina
Pharmaceutical Form koncentrat za otopinu za infuziju
Manufacturer Recordati Rare Diseases, Nanterre, Francuska
Recordati Rare Diseases, Puteaux, Francuska
Marketing Authorisation Holder Recordati Rare Diseases, Immeuble Le Wilson, 70 Avenue Du General De Gaulle, Puteaux, Francuska
Marketing Authorisation Date 25.02.2021
MA Period of Validity unlimited
Classification Number UP/I-530-09/19-02/257
Registration Number 381-12-01/154-21-09
Prescription na recept
Type of prescription ograničeni recept
Distribution u ljekarni
Advertising to general public zabranjeno
ATC Code B06AB
Medicinal product marketed in the Croatia Da
SmPC download
PL download
Educational materials
for healthcare professionals
Vodič za zdravstvene radnike, verzija 1

Note

Za predmetni lijek Agencija za lijekove i medicinske proizvode je dana 25. veljače 2021. donijela Rješenje o obnovi odobrenja za stavljanje lijeka u promet koje je sukladno članku 46. Zakona o lijekovima (Narodne novine, br. 76/13., 90/14. i 100/18) dano pod sljedećim uvjetima:

 a) Nositelj odobrenja za stavljanje predmetnog lijeka u promet obvezan je poduzeti dodatne mjere minimizacije rizika koje su neophodne za sigurnu i djelotvornu primjenu lijeka na način da je za predmetni lijek dužan osigurati edukacijski paket za liječnika koji čine sažetak opisa svojstava lijeka i Vodič za zdravstvene radnike, sukladno odobrenom RMP-u, verzija 2.0. Nositelj odobrenja obavezan je predmetni uvjet ispunjavati za vrijeme važenja odobrenja za stavljanje predmetnog lijeka u promet ili do donošenja odluke o prestanku potrebe za dodatnim mjerama minimizacije rizika.

 b) Nositelj odobrenja za stavljanje predmetnog lijeka u promet obvezan je usuglasiti sadržaj i format edukacijskog materijala, sukladno RMP-u, verzija 2.0., uključujući i komunikacijski plan s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske. Nositelj odobrenja predmetni uvjet obvezan je ispuniti najkasnije 30 dana od izdavanja Rješenja o obnovi odobrenja za stavljanje lijeka u promet.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode ukinut će odobrenje za stavljanje u promet predmetnog lijeka ako nositelj odobrenja ne ispunjava obaveze utvrđene uvjetima navedenim u Rješenju.

Packaging

Back