Novosti i edukacije

Priopćenje za javnost glede nastavka cijepljenja građana s cjepivom protiv gripe Fluimun, proizvođača Imunološki zavod d.d.

29.10.2007.

U ponedjeljak, 29. listopada 2007. godine s početkom u 14 sati, u prostorijama Agencije za lijekove i medicinske proizvode, Ksaverska cesta 4, Zagreb održana je konferencija za novinare glede objašnjenja o privremenoj obustavi cijepljenja građana s cjepivom protiv gripe Fluimun.

Konferenciji su prisustvovali:

  • Doc. dr. sc. Siniša Tomić, ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode
  • Tatjana Sindik Milošević, dr. med. spec., direktorica Imunološkog zavoda d.d.
  • Jelena Krajačić Bucić, dr. med., spec., voditeljica Odjela za kontrolu imunoloških lijekova Agencije za lijekove i medicinske proizvode

Konferencija je sazvana kako bi se javnost potpunije i točno informirala o daljnjem cijepljenju građana s cjepivom protiv gripe Fluimun, Imunološkog zavoda d.d. koje je jutros privremeno obustavljeno temeljem dopisa Imunološkog zavoda poslanog županijskim Zavodima za javno zdravstvo.

Imunološki zavod spomenuti dopis poslao je budući da nisu posjedovali Nalaz Agencije za lijekove i medicinske proizvode o posebnoj provjeri kakvoće, koji je preduvjet za puštanje određene serije lijeka u promet.

Agencija navedeni Nalaz nije izdala jer je od proizvođača cjepiva tražila da se dostave određeni dokumenti kojima bi se u potpunosti riješile određene nedoumice glede samog cjepiva i njegova puštanja u promet.

Proizvođač cjepiva Agenciji je tijekom današnjeg dana dostavio potrebne dokumente te je Agencija ocijenila da je kakvoća cjepiva odgovarajuća, da je cjepivo sigurno za primjenu i da se cijepljenje građana može nastaviti.

Povratak