Novosti i edukacije

Započeo 5. Hrvatski kongres farmakologije i 2. Kongres Hrvatskog društva fiziologa s međunarodnim sudjelovanjem

20.09.2007.

U Osijeku je 19. rujna 2007. godine započeo 5. Hrvatski kongres farmakologije i 2. Kongres Hrvatskog društva fiziologa s međunarodnim sudjelovanjem.

Kongres će trajati do 22. rujna i sudionici će imati priliku, uz teme kao što su dijabetes i stres, klinička farmakologija, regulacija krvnog tlaka i mikrocirkulacija, farmakogenomika, farmakoterapija probavnog sustava, prisustvovati i Okruglom stolu: Zakonodavstvo u području lijekova u Republici Hrvatskoj koji će se održati u petak, 21. rujna.

Na Okruglom stolu govorit će se o zakonskim propisima koji reguliraju područje lijekova za humanu primjenu, o krivotvorenim lijekovima, bioekvivalenciji, kliničkim ispitivanjima te načinu praćenja potrošnje lijekova.

Predavanja će uz istaknute stručnjake iz Republike Hrvatske održati i djelatnici Agencije za lijekove i medicinske proizvode: doc. dr. sc. Siniša Tomić, ravnatelj Agencije, dr. sc. Pero Draganić, dr. med., Neven Milčić, mr. pharm., spec. i Adrijana Ilić Martinac, mr. pharm.

U sklopu kongresa bit će održana i Radionica o ulozi liječnika u praćenju nuspojava lijekova i farmakovigilancijskom sustavu u RH koju vode djelatnici Odsjeka za farmakovigilanciju Agencije i koju Agencija kontinuirano održava još od rujna 2005. godine.

Više informacija o kongresu možete pogledati na web stranici:
http://hdfkongres.mefos.hr

Povratak