Novosti i edukacije

U Dubrovniku se održava međunarodna konferencija „Informacije o lijekovima“

29.09.2011.

U Dubrovniku je, danas, 29. rujna 2011. godine, u hotelu Dubrovnik Palace, svečano otvorena međunarodna konferencija "Informacije o lijekovima" ("Les Informations sur les Médicaments"). Ova dvodnevna konferencija se održava u zajedničkoj organizaciji Francuske agencije za lijekove i medicinske proizvode (AFSSAPS), hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), Hrvatske udruge inovativnih proizvođača lijekova (CARPC) i Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD). Konferencija je organizirana pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske.

Konferenciji prisustvuje oko 150 sudionika; predstavnika hrvatskih i europskih regulatornih tijela kao i predstavnika domaće i strane farmaceutske industrije. Predavači su istaknuti stručnjaci iz međunarodnog okruženja; iz Belgije, Francuske, Kanade, Slovenije i Švicarske te iz Hrvatske.

Glavna tema konferencije je kako pružiti zdravstvenim radnicima i pacijentima sve potrebne informacije o lijeku poštujući pri tome važeće zakonske propise. Pružanje i razmjena svih relevantnih informacija o lijekovima temelj je za njihovu pravilnu primjenu i sigurnost svih korisnika.

Konferencija obuhvaća brojne stručne teme kao što su: regulatorne aktualnosti u Hrvatskoj i Europi, informacije o lijekovima u postupku odobravanja lijekova, oglašavanje o lijekovima, uloga javnosti u postupku odobravanja proizvoda za zdravstvo, ocjena zdravstvenih tehnologija u RH, funkcioniranje inspekcije na prostoru Europske unije, iskustva europskih zemalja u borbi protiv farmaceutskog kriminala te plan upravljanja rizicima u farmaceutskoj industriji.

Drugog dana konferencije stručnjaci iz Europske agencije za lijekove (EMA) održat će radionicu o izradi dokumentacije za odobravanje lijekova u skladu s EU propisima namijenjenu predstavnicima industrije i regulatornih tijela.

Na otvaranju konferencije sudionicima su se pozdravnim riječima obratili prof. dr. sc. Siniša Tomić, ravnatelj HALMED-a i doc. dr. sc. Maja Jakševac Mikša, glavna tajnica Hrvatskog farmaceutskog društva.

Povratak