Novosti i edukacije

HALMED domaćin sastanka Izvršnog odbora Mreže nacionalnih agencija za medicinske proizvode

30.05.2019.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) bila je domaćin sastanka Izvršnog odbora Mreže nacionalnih agencija za medicinske proizvode (engl. Competent Authorities for Medical Devices, CAMD), koji je održan 21. svibnja 2019. godine u prostorima HALMED-a u Zagrebu.

Sastanak je predvodila Suzana Oštarčević, mr. pharm., voditeljica Odjela za sigurnu primjenu lijekova i medicinskih proizvoda HALMED-a, koja je u listopadu 2018. godine izabrana za potpredsjednicu Izvršnog odbora CAMD-a. Uz predstavnike HALMED-a, sastanku su prisustvovali članovi Izvršnog odbora iz drugih država članica Europskog gospodarskog prostora; Bernhard Bichsel iz švicarske Agencije za lijekove (Swissmedic), John Wilkinson iz Agencije za lijekove Ujedinjenog Kraljevstva (MHRA), Thomas Wejs Møller iz danske Agencije za lijekove i Heikki Mattlar iz finskog Državnog nadležnog tijela za socijalnu skrb i zdravlje (Valvira).

Ciljevi ovog sastanka bili su razmjena znanja i mišljenja o izradi dokumenta "Budući razvoj CAMD-a" u svrhu što kvalitetnije pripreme navedenog dokumenta koji će se koristiti u izradi strategije razvoja CAMD-a. Dokument će biti usmjeren na komunikaciju, koordinaciju, razvoj dobre regulatorne prakse te usuglašavanje postupanja nadležnih tijela na području medicinskih proizvoda. Konačni tekst dokumenta CAMD planira usvojiti na svojem 44. sastanku, koji će se održati od 5. do 7. lipnja 2019. godine u Kopenhagenu.

Dodatne informacije

Predstavnici HALMED-a sudjeluju u radu Mreže nacionalnih agencija za medicinske proizvode (CAMD), koja predstavlja mrežu regulatornih institucija nadležnih za regulaciju medicinskih proizvoda namijenjenih za primjenu u ljudi. CAMD je odgovoran za održavanje zajedničkog rada nacionalnih regulatornih tijela, njihovu razmjenu informacija i nadzor nad medicinskim proizvodima na europskome tržištu.

Fotogalerija

HALMED domaćin sastanka Izvršnog odbora Mreže nacionalnih agencija za medicinske proizvode
Povratak