Lijekovi

Obavijest o nestašici lijekova Dacarbazine Pliva 100 mg liofilizat za otopinu za injekciju ili infuziju i Dacarbazine Pliva 200 mg liofilizat za otopinu za injekciju ili infuziju

23.10.2013.

Nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijekova Dacarbazine Pliva 100 mg liofilizat za otopinu za injekciju ili infuziju i Dacarbazine Pliva 200 mg liofilizat za otopinu za injekciju ili infuziju, Pliva Hrvatska d.o.o., obavijestio je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode o nestašici navedenih lijekova na tržištu Republike Hrvatske. Uzrok nestašice su problemi u proizvodnji koji nisu povezani s razlozima kakvoće, sigurnosti primjene i djelotvornosti lijeka.

Normalizacija opskrbe tržišta navedenim lijekovima očekuje se u siječnju 2014. godine, a o svim novostima nositelj odobrenja će u najkraćem roku obavijestiti Agenciju.

Na hrvatskom tržištu nema drugog odobrenog lijeka s istom djelatnom tvari te će se na zahtjev odobravati unošenje/uvoz lijeka koji nema odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj.

Povratak