Lijekovi

Obavijest o povlačenju serije 140802 lijeka Ramipril Farmal 2,5 mg tablete (ramipril)

18.03.2016.

Na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) tvrtka Farmal d.d., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Ramipril Farmal 2,5 mg tablete (ramipril), povlači iz prometa seriju 140802 navedenog lijeka zbog utvrđene neispravnosti u kakvoći.

Povlačenje se provodi do razine ljekarni, odnosno do mjesta isporuke lijeka bolesnicima.

Odjel službenog laboratorija za provjeru lijekova - OMCL HALMED-a je u sklopu redovite provjere kakvoće lijekova iz prometa proveo provjeru kakvoće navedene serije ovog lijeka. Dobivenim rezultatom analize utvrđeno je odstupanje u odnosu na zahtjev kakvoće koji je za ovaj lijek odobren u postupku davanja odobrenja za stavljanje u promet.

U prometu u Republici Hrvatskoj dostupne su druge serije lijeka Ramipril Farmal 2,5 mg tablete koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću u kakvoći.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak