Lijekovi

Obavijest o preventivnom povlačenju serije 7V001 lijeka JUMEX 5 mg tablete

04.10.2018.

Tvrtka sanofi-aventis Croatia d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka JUMEX 5 mg tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi preventivno povlačenje serije 7V001 navedenog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedena serija povlači se zbog sumnje u neispravnost u kakvoći koja se sastoji u tome da je tijekom ispitivanja stabilnosti lijeka ustanovljen rezultat izvan dozvoljenih granica zahtjeva kakvoće.

U prometu su dostupne druge serije ovog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom sumnjom u neispravnost, stoga povlačenje predmetnih serija lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta lijekom.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak