Lijekovi

Obavijest o povlačenju serija lijeka Ozurdex radi opskrbe tržišta novim zalihama lijeka

11.04.2019.

Tvrtka Ewopharma d.o.o., lokalni predstavnik nositelja odobrenja za stavljanje gotovog lijeka u promet Ozurdex 700 mikrograma intravitrealni implantat u aplikatoru, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi preventivno povlačenje serija lijeka Ozurdex 700 mikrograma intravitrealni implantat u aplikatoru radi opskrbe tržišta novim zalihama lijeka. Povlačenje se provodi u skladu s informacijama iz pisma zdravstvenim radnicima o kojem je HALMED izvijestio putem svojih internetskih stranica u listopadu 2018. godine. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Popis serija lijeka Ozurdex 700 mikrograma intravitrealni implantat u aplikatoru koje se povlače s hrvatskog tržišta dostupan je ovdje.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak