Lijekovi

Obavijest o povlačenju serije lijeka Dr. Theiss Mucoplant Eukaliptusova mast

28.06.2019.

Tvrtka Naturprodukt d.o.o., distributer lijeka Dr. Theiss Mucoplant Eukaliptusova mast, na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 03018 predmetnog lijeka, veličine pakiranja od 20g i 50g, do razine ljekarni.

Serija lijeka povlači se jer je prilikom ispitivanja u Odjelu službenog laboratorija za provjeru lijekova (OMCL) HALMED-a ustanovljen rezultat izvan specifikacija za parametar sadržaj kamfora u lijeku.

Trenutačno su u prometu dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću stoga povlačenje predmetne serije lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak