Lijekovi

Obavijest o povlačenju serije lijeka Klimaktoplan tablete

14.02.2019.

Tvrtka Alpen Pharma d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet homeopatskog lijeka Klimaktoplan tablete, obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) o povlačenju serije 1701214 predmetnog lijeka s rokom valjanosti 09/2019 s tržišta Republike Hrvatske. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Serija lijeka povlači se iz regulatornih razloga, a u skladu s člankom 113., stavkom 2. Zakona o lijekovima (Narodne novine, br. 76/13., 90/14. i 100/18.) prema kojem serija lijeka može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako joj prije ne istekne rok valjanosti.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak