Lijekovi

Obavijest o obustavi primjene serija E3G126, E3G125 i E3G127 lijeka Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete

17.06.2020.

Tvrtka Medochemie Ltd., Cipar, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi obustavu primjene serija E3G126, E3G125 i E3G127 predmetnog lijeka. Obustava primjene provodi se do razine veleprodaja.

Navedeni postupak obustave provodi se zbog moguće neispravnosti s obzirom na to da postoji sumnja da lijek nije opremljen uputom o lijeku.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije navedenog lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću, stoga navedeni postupak obustave primjene ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak