Lijekovi

Obavijest o povlačenju serije 1039447 lijeka Furexa 1,5 g prašak za otopinu za injekciju ili infuziju

09.01.2020.

Tvrtka Alkaloid d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Furexa 1,5 g prašak za otopinu za injekciju ili infuziju, na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 1039447 predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog neispravnosti u kakvoći koja se odnosi na parametre analize izgled praška u primarnom spremniku i apsorbancija utvrđene prilikom ispitivanja u Odjelu službenog laboratorija za provjeru lijekova (OMCL) HALMED-a.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću te serije drugih lijekova s istom djelatnom tvari i istog sastava, stoga predmetni postupak povlačenja ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak