Lijekovi

Obavijest o povlačenju serije 6J11G lijeka Ikervis 1 mg/ml kapi za oko, emulzija

02.04.2020.

Tvrtka Santen Oy, Finska, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Ikervis 1 mg/ml kapi za oko, emulzija, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 6J11G navedenog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog neispravnosti u kakvoći koja se odnosi na obojenost emulzije predmetne serije lijeka, s obzirom na to da su u njoj uočene bezbojne emulzije umjesto emulzije mliječno bijele boje.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću, stoga navedeni postupak povlačenja ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak