Lijekovi

Nastavna obavijest o preventivnom povlačenju serije lijeka Lorsilan 2,5 mg tablete

12.04.2023.

Nastavno na obavijest od 7. travnja 2023. godine, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem obavještava da se s tržišta Republike Hrvatske provodi preventivno povlačenje serije 29722032 lijeka Lorsilan 2,5 mg tablete, nositelja odobrenja Belupo lijekovi i kozmetika d.d., do razine ljekarni.

Povlačenje se provodi iz preventivnih razloga, temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na promjenu izgleda tablete u pojedinim pakiranjima lijeka prilikom provjere stabilnosti u dugoročnim uvjetima. Nisu utvrđeni eventualni sigurnosni rizici povezani s navedenom neispravnošću.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu nisu dostupne druge serije lijekova koje nisu zahvaćene navedenom sumnjom u neispravnost, međutim u prometu su dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugog proizvođača, stoga povlačenje navedenih serija lijekova ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak