Medicinski proizvodi

Nastavna sigurnosna obavijest o dostupnosti nove verzije 2.8.4. mobilne aplikacije FreeStyle LibreLink

22.02.2023.

Nastavno na sigurnosnu obavijest od 10. veljače 2023. godine, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) je od tvrtke Abbott Laboratories d.o.o. zaprimila obavijest o dostupnosti nove verzije 2.8.4. mobilne aplikacije FreeStyle LibreLink, koja je sada kompatibilna s operativnim sustavom Android 13.

Korisnicima se savjetuje da što prije na svojim pametnim telefonima ažuriraju aplikaciju FreeStyle LibreLink na najnoviju verziju 2.8.4. kako bi osigurali točno i pravovremeno zaprimanje obavijesti za visoku i nisku razinu glukoze.

Korisnicima se savjetuje da provjere trenutačnu verziju aplikacije FreeStyle LibreLink na svojim pametnim telefonima na način da na zaslonu aplikacije otvore poglavlje "O aplikaciji" ("About"). Također, potrebno je provjeriti je li na pametnom telefonu instalirana verzija operativnog sustava Android 8 ili više.

Korisnicima kojima se aplikacija FreeStyle LibreLink ne ažurira automatski na verziju 2.8.4., savjetuje se da to samostalno naprave prema sljedećim koracima:

  • Otvorite aplikaciju Google Play Store
  • Dodirnite ikonu profila na vrhu desno
  • Odaberite opciju "Upravljanje aplikacijama i uređajem" ("Manage apps & device"),
  • Pronađite aplikaciju FreeStyle LibreLink s oznakom "Ažuriranje dostupno" ("Update available"),
  • Odaberite opciju "Ažuriranje" ("Update").

Zdravstveni radnici trebaju svoje pacijente potaknuti da što prije ažuriraju aplikaciju FreeStyle LibreLink na najnoviju verziju 2.8.4.

Dodatne informacije za korisnike, uključujući informacije o provjeri trenutačne verzije operativnog sustava Android, dostupne su u zasebnoj obavijesti proizvođača.

Povratak