Novosti i edukacije

Radionice za rad i korištenje Medicinskog rječnika za regulatorne poslove (MedDRA) na području farmakovigilancije - MJESTA POPUNJENA

8. i 9. veljače 2010. godine

Agencija za lijekove i medicinske proizvode u suradnji s MSSO-om (Maintenance and Support Services Organization for MedDRA) organizira u veljači 2010. godine dvije radionice za rad s Medicinskim rječnikom za regulatorne poslove (Medical Dictionary for Regulatory Activities, MedDRA).
Radionice su namijenjene zaposlenicima na području farmakovigilancije Agencije za lijekove i medicinske proizvode, Nositelja odobrenja za stavljanje lijekova u promet i Naručitelja kliničkih ispitivanja.

Prva (1.) radionica "Coding with MedDRA" u kojoj će se dati osnove kodiranja u MedDRA-i održat će se 8. veljače 2010. godine (ponedjeljak).

• Osnovna radionica za sve polaznike koji se susreću u svom radu s podacima šifriranim u MedDRA-i na poslovima farmakovigilancije.
• Ova jednodnevna radionica daje uvid u osnove, strukturu i karakteristike Medicinskog rječnika (MedDRA) uz prikaz pojedinih termina iz aplikacije MedDRA-e i načina njihove uporabe u kodiranju kliničkih podataka. Dizajnirana je za pojedince koji MedDRA-u koriste u kodiranju kliničkih podataka i za one koji koriste već kodirane podatke u MedDRA-i u svakodnevnom radu. Polaznici će tijekom radionice individualno rješavati zadatke putem računala (praktični zadaci kodiranja kliničkih podataka u prijavama nuspojava lijekova).
• Polaznici će dobiti potvrdu o završenom tečaju.

Druga (2.) radionica "MedDRA Safety Data Analysis and SMQs" održat će se 9. veljače 2010. godine (utorak).

• Radi se o naprednoj radionici koja je predviđena za one polaznike koji su ranije završili osnovni tečaj "Coding with MedDRA", a bave se analizom farmakovigilancijskih podataka koji su šifrirani u MedDRA-i.
• Tečaj se fokusira na podatke koji su pohranjeni u MedDRA-i. Polaznicima će biti prezentirano nekoliko stvarnih primjera u analizi farmakovigilancijskih podataka kodiranih u MedDRA-i te uporaba standardiziranih MedDRA upita (SMQs) u identifikaciji signala nekog sigurnosnog pitanja lijeka.
• Polaznici će dobiti potvrdu o završenom tečaju.

Voditelj oba tečaja bit će Dr Philippe Thouvay.
Adresa i mjesto održavanja radionica: Infodom d.o.o., A. Žaje 61/1, u Zagrebu.
Trajanje radionica: od 9:00 do 17:00 sati s pauzom za ručak od 12:00 do 12:30 sati.
Radionice će se održati na engleskom jeziku.

Maksimalan broj polaznika jest 15 po radionici. Kotizacija se ne naplaćuje.

S obzirom na ograničeni broj sudionika zainteresirani polaznici trebaju se javiti Violi Macolić Šarinić na e-mail adresu viola.macolic@almp.hr ili na broj telefona 01/48 84 330 najkasnije do 18. siječnja 2010. godine. Polaznici će se primati do popunjavanja mjesta.

Ako polaznik nije u mogućnosti sudjelovati na radionici obavezan je odjaviti se najkasnije do 3. veljače 2010. za radionicu "Coding with MedDRA" te najkasnije do 4. veljače 2010. za radionicu "MedDRA Safety Data Analysis and SMQs" na gore navedene kontakte.

Na vrh stranicePovratak