Novosti i edukacije

Međunarodna konferencija "Unapređivanje sigurnosti pacijenata u Europi" ("Reinforcing patient safety in Europe")

Zagreb, 14. i 15. lipnja 2011. godine

U zajedničkoj organizaciji Europske agencije za lijekove (European Medicines Agency, EMA) i hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH, u Zagrebu će se 14. i 15. lipnja 2011. godine održati međunarodna konferencija "Reinforcing patient safety in Europe" (Unapređivanje sigurnosti pacijenata u Europi).

Konferencija je organizirana uz potporu EU programa Instrumenti za pomoć u predpristupnom razdoblju (Instruments for Pre-Accesion Assistance programme, IPA program) koji, među ostalim, pomaže sudjelovanje država kandidata u aktivnostima europskih institucija.

Cilj konferencije je pružiti pregled europskog zakonodavstva o lijekovima te potaknuti razmjenu znanja, dijalog i suradnju hrvatskih i europskih stručnjaka na području regulative lijekova kao i pripremiti HALMED za buduće sudjelovanje u aktivnostima EMA-e.

Ova konferencija je ujedno nastavak prethodnih EMA-inih konferencija održanih u Splitu i Rijeci pod nazivima "Zakonodavstvo za lijekove - hrvatski put ka članstvu u EU" i "EU regulatorna mreža - Izazovi i mogućnosti za Hrvatsku".

Službeni jezik konferencije je engleski.

Program konferencije možete pronaći ovdje.

Prijaviti se za sudjelovanje na konferenciji možete putem internetskih stranica EMA-e, odnosno potrebno je ispunjeni registracijski obrazac poslati na e-mail: extpax@ema.europa.eu ili na fax: +44 (0)20 7418 8501.

Dodatne informacije o konferenciji možete pronaći na Internet stranicama EMA-e pod ovim linkom.

Povratak