Novosti i edukacije

Međunarodna konferencija "EU28: znanost, lijekovi, zdravlje – regulatorni sustav za budućnost" ("EU28: science, medicines, health – a regulatory system fit for the future")

Dubrovnik, 6. i 7 . svibnja 2013. godine

U zajedničkoj organizaciji Europske agencije za lijekove (European Medicines Agency, EMA) i hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva zdravlja RH, u Dubrovniku će se, u hotelu Palace, 6. i 7. svibnja 2013. godine održati međunarodna konferencija "EU28: science, medicines, health - a regulatory system fit for the future" ("EU28: znanost, lijekovi, zdravlje - regulatorni sustav za budućnost").

Konferencija je organizirana uz potporu IPA programa Europske unije (Instrumenti za pomoć u pretpristupnom razdoblju, Instruments for Pre-Accession Assistance programme) koji, između ostalog, potpomaže sudjelovanje država kandidata u aktivnostima europskih institucija.

Cilj konferencije je pružiti pregled europskog zakonodavstva o lijekovima te potaknuti razmjenu znanja, dijalog i suradnju hrvatskih i europskih stručnjaka iz regulatornih tijela i farmaceutske industrije na području regulative lijekova. Konferencija će obuhvatiti brojne stručne teme kao što su: pretpristupni izazovi za Hrvatsku na području regulative lijekova, dosadašnja dostignuća HALMED-a tijekom razdoblja prije pristupanja Hrvatske EU, načini odobravanja novih lijekova, nova europska farmakovigilancijska regulativa, plan upravljanja rizicima u farmaceutskoj industriji, funkcioniranje inspekcije na prostoru Europske unije te digitalne promjene.

Ova konferencija je ujedno nastavak prethodnih EMA-inih konferencija održanih 2007. godine u Splitu, 2008. godine u Rijeci i 2011. godine u Zagrebu pod nazivima "Zakonodavstvo za lijekove - hrvatski put ka članstvu u EU", "EU regulatorna mreža - Izazovi i mogućnosti za Hrvatsku" i "Unapređivanje sigurnosti pacijenta u Europi".

Službeni jezik konferencije je engleski.

Prijaviti se za sudjelovanje na konferenciji možete putem internetskih stranica EMA-e, odnosno potrebno je ispunjeni registracijski obrazac poslati na adresu e-pošte: ipa.conferences@ema.europa.eu.

Dodatne informacije o konferenciji možete pronaći na internetskim stranicama EMA-e pod ovom poveznicom.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti gospođi Ivani Šipić na broj telefona +385 1 4884 370.

Povratak