Novosti i edukacije

Osvrt na predstavljanje novog izdanja Hrvatske farmakopeje

Zagreb, 11. studenog 2013. godine

U organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u Zagrebu je 11. studenog 2013. godine održano predstavljanje novog izdanja Hrvatske farmakopeje.

Sudionicima se na početku skupa prigodnim riječima obratila dr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med., spec., ravnateljica HALMED-a, koja je istaknula važnost Hrvatske farmakopeje 2013 kao jednog od ključnih instrumenata za pravnu i znanstvenu kontrolu kvalitete lijekova te se osvrnula na njen snažan doprinos u osiguravanju kakvoće i sigurnosti lijekova i zaštiti zdravlja hrvatskih pacijenata. U pozdravnom govoru dr. sc. Macolić Šarinić je zaključila: "Sigurna sam da će Hrvatska farmakopeja ostvariti svoju ulogu ne samo kao nezaobilazni propis, već i kao korisni priručnik, udžbenik i enciklopedija te da će pronaći svoju primjenu u ljekarnama diljem Hrvatske, regulatornim tijelima, stručnim komorama, farmaceutskim tvrtkama i obrazovnim institucijama".

Predavanja su održali djelatnici HALMED-a; mr. sc. Planinka Jakšić, mr. pharm., spec., Goran Benković, mr. pharm., Rajka Truban Žulj, mr. pharm., spec. i prof. dr. sc. Siniša Tomić, dipl. ing. med. biokem. U sklopu predavanja sudionici su imali priliku upoznati se s razvojem farmakopeje u Hrvatskoj, ulogom nacionalnoga farmakopejskog tijela, tijekom izrade i revizije monografija Europske farmakopeje te mogućnostima koje pruža nova verzija farmakopeje. Također, svima okupljenima su predstavljene dosadašnje i buduće aktivnosti vezane uz Hrvatsku farmakopeju.

Hrvatska farmakopeja po prvi put je priređena isključivo u elektroničkom (on-line) obliku te je dostupna uz nabavu godišnje licence koju izdaje HALMED. Više informacija o Hrvatskoj farmakopeji možete pronaći ovdje, a demo verzija farmakopeje dostupna je ovdje.

Fotogalerija

Osvrt na predstavljanje novog izdanja Hrvatske farmakopeje
Povratak