Novosti i edukacije

8. hrvatski kongres farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem

U Splitu će se od 15. do 18. rujna 2016. godine održati 8. hrvatski kongres farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem, koji organiziraju Hrvatsko društvo farmakologa, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu i Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Kongres, koji će se održati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, bit će otvoren za predstavljanje širokog spektra tema povezanih s farmakologijom, zanimljivih znanstvenicima i stručnjacima iz različitih polja biomedicine i zdravstva. Na aktivno sudjelovanje u radu Kongresa pozvani su temeljni i klinički farmakolozi, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), farmaceutske tvrtke, farmaceuti te ostali profesionalci kojima je farmakologija blisko područje znanosti. Posebna pozornost bit će posvećena stvaranju poticajnog ozračja za mlade znanstvenike da u što većem broju predstave svoj rad, međusobno se upoznaju i razmjenjuju ideje.

Program Kongresa obuhvatit će plenarna predavanja uglednih znanstvenika iz Hrvatske i inozemstva, simpozije, poster sekcije, radionice i promotivne izložbe. Poseban satelitski simpozij održat će se u Sinju, povijesnom i živopisnom središtu u Dalmatinskoj zagori.

Strukovne komore će sudionike Kongresa iz Hrvatske nagraditi odgovarajućim bodovima. Sažeci svih prezentacija bit će objavljeni u službenom časopisu Hrvatskog društva farmakologa Periodicum Biologorum.

Uz znanstveni i radni dio Kongresa, planiran je bogat društveni i kulturni program, a ugodnom doživljaju Kongresa zasigurno će pridonijeti i jedinstveni mediteranski duh te povijesna baština grada Splita.

Pojedinosti o registraciji i kotizaciji, kongresnom programu i uputama za pripremu i slanje sažetaka bit će uskoro dostupne na HALMED-ovom portalu i mrežnim stranicama Hrvatskog društva farmakologa (http://pharma.mef.hr/).

Povratak