Novosti i edukacije

Webinar o globalnoj interoperabilnosti podataka o lijekovima u sklopu projekta UNICOM

U sklopu projekta UNICOM, u srijedu 21. travnja 2021. godine s početkom u 10 sati održat će se webinar o interoperabilnosti podataka o lijekovima, odnosno potrebi točne identifikacije lijekova. Webinar je namijenjen predstavnicima zdravstvenih organizacija i udruženja te udruga pacijenata, odnosno svima koji se svakodnevno susreću s lijekovima.

Projekt UNICOM (Up-scaling the global univocal identification of medicines) pokrenut je u sklopu programa financiranja Horizon 2020 Europske komisije. Glavni ciljevi projekta su implementacija ISO IDMP (engl. IDentification of Medicinal Products) standarda u nacionalnim registrima lijekova država članica EU-a i poboljšanje prekogranične mobilnosti europskih pacijenata. Navedeno će biti moguće kroz pouzdanu razmjenu podataka o lijekovima, odnosno poboljšanje sigurnosti i zaštite pacijenata omogućavanjem usluge ePrescription, za što je preduvjet identifikacija lokalno dostupnih lijekova koji su ekvivalent lijeku propisanom stranim receptom.

Projekt UNICOM pomoći će osigurati da bilo koji lijek i njegov sastav mogu biti točno identificirani bilo gdje u svijetu, putem široke implementacije ISO IDMP standarda. Projekt je započeo 1. prosinca 2019. godine s predviđenim trajanjem od četiri godine, a u njegovoj realizaciji sudjeluje i Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Webinar je namijenjen zdravstvenim radnicima i pacijentima. Sudjelovanje na webinaru je besplatno.

Dodatne informacije o webinaru dostupne su ovdje.

Prijaviti se za sudjelovanje moguće je putem ove poveznice.

Pozivamo sve zainteresirane da za dodatne informacije prate službene komunikacijske kanale projekta:

UNICOM

LinkedIn

Twitter

Youtube

Povratak