Novosti i edukacije

U Dubrovniku će se održati 7. hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem

Hrvatsko farmaceutsko društvo (HFD) u suradnji s Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organizira 7. hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se pod nazivom "Inovacije u farmaciji za bolje ishode liječenja" održati od 16. do 19. svibnja 2024. godine u Dubrovniku.

U organizaciji Kongresa također sudjeluju kolege sa Studija farmacije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Studija farmacije pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Program kongresa obuhvatit će predavanja stranih i domaćih stručnjaka te posterska izlaganja s ciljem prikaza najnovijih rezultata istraživanja na području farmaceutske struke i znanosti.

U sklopu sekcije "Farmaceutska regulativa" predavanja će održati stručnjaci HALMED-a. Predmetnim predavanjima bit će obuhvaćen čitav niz tema s područja lijekova, kao što su međusobna zamjenjivost lijekova, aktualnosti iz područja farmakovigilancije, nova cjepiva, razvoj Hrvatske farmakopeje te infodemija i dezinformacije. Stručnjaci HALMED-a će također u sklopu sekcije "GMP/GDP" održati niz predavanja o provođenju inspekcijskih postupaka prilikom proizvodnje i prometa lijekovima, dok će tijekom sekcije "Sinergija znanosti i prakse u suvremenoj fitofarmaciji" prikazati informacije o biljnom lijeku kao odraz ocjene dokumentacije o kakvoći, djelotvornosti i sigurnosti lijeka. Ravnatelj HALMED-a, prof. Siniša Tomić sudjelovat će u forumskoj raspravi o izazovima dostupnosti lijekova. Predstavnici HALMED-a također će održati radionicu o nestašicama lijekova i izazovima koje predstavljaju u ljekarničkoj praksi.

Informacije o načinu prijave, kotizaciji i preliminarnom programu kongresa možete pronaći na internetskim stranicama HFD-a.

Povratak