Promet, proizvodnja i inspekcija

Obavijest o privremenoj obustavi isporuke i primjene serije lijeka Glukoza 10% Viaflo otopina za infuziju (glukoza hidrat)

31.10.2014.

Agmar d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Glukoza 10% Viaflo otopina za infuziju (glukoza hidrat), na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi postupak privremene obustave isporuke i primjene serije 14C17E3M navedenog lijeka.

Postupak obustave isporuke i primjene lijeka Glukoza 10% Viaflo otopina za infuziju, serije 14C17E3M provodi se temeljem prijave o neispravnosti u kakvoći lijeka zaprimljene od zdravstvenog radnika o uočenom oštećenju unutarnjeg pakiranja (vrećice) lijeka koje je dovelo do propuštanja otopine na mjestu vara vrećice.

Serija lijeka 14C17E3M je trenutno jedina serija kojom nositelj odobrenja Agmar d.o.o. raspolaže. HALMED je od Ministarstva zdravlja zatražio uzorkovanje navedene serije te će uzorci biti dostavljeni HALMED-u na provjeru kakvoće. Obustava primjene lijeka bit će na snazi do dobivanja rezultata provjere kakvoće i zaključka istrage uočene neispravnosti, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Na tržištu Republike Hrvatske dostupni su drugi lijekovi istog farmaceutskog oblika i s istom djelatnom tvari.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, putem obrasca ili on-line aplikacije, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak