Promet, proizvodnja i inspekcija

Obavijest o ponovnom stavljanju u promet serija 050218 i 050118 lijeka Benoxi 0.4% kapi za oči (oksibuprokain)

10.12.2018.

Nastavno na Obavijest o privremenoj obustavi isporuke i primjene serija lijeka Benoxi 0.4% kapi za oči (oksibuprokain), objavljenu dana 8. studenog 2018. godine, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem obavještava o ponovnom stavljanju u promet serija 050218 i 050118 navedenog lijeka.

Privremena obustava bila je pokrenuta na zahtjev HALMED-a kao mjera predostrožnosti zbog sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka.

Temeljem provedene istrage proizvođača nije potvrđena neispravnost u kakvoći lijeka, stoga se ukida privremena obustava isporuke i primjene predmetnih serija lijeka te se postojeće zalihe mogu ponovno izdavati i primjenjivati.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak