Promet, proizvodnja i inspekcija

Obavijest o povlačenju serija lijekova Tebokan 40 mg filmom obložene tablete i Tebokan forte 120 mg filmom obložene tablete

12.12.2019.

Tvrtka Alpen Pharma d.o.o., predstavnik nositelja odobrenja za stavljanje u promet lijekova Tebokan 40 mg filmom obložene tablete i Tebokan forte 120 mg filmom obložene tablete, obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) o povlačenju svih serija navedenih lijekova s tržišta Republike Hrvatske. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Serije lijekova povlače se iz regulatornih razloga, a u skladu s člankom 113. stavkom 2. Zakona o lijekovima (Narodne novine, br. 76/13., 90/14., 100/18.), prema kojem serija lijeka može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako joj prije ne istekne rok valjanosti.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak