Promet, proizvodnja i inspekcija

Obavijest o povlačenju serije 27198037 lijeka Luboreta 10 mg/g krema

26.04.2019.

Tvrtka BELUPO lijekovi i kozmetika d. d., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Luboreta 10 mg/g krema, na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 27198037 navedenog lijeka do razine ljekarni.

Povlačenje se provodi zbog neispravnosti u kakvoći koja se sastoji u tome da je prilikom redovnog ispitivanja stabilnosti predmetne serije lijeka proizvođač utvrdio rezultat izvan specifikacija za parametar najveće nepoznato onečišćenje.

Trenutačno su u prometu dostupne druge serije predmetnog lijeka koja nisu zahvaćene navedenom neispravnošću stoga povlačenje predmetne serije lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak