Promet, proizvodnja i inspekcija

Obavijest o završetku godišnjeg izračuna cijena lijekova u 2019. godini

23.07.2019.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava sve nositelje odobrenja za stavljanje lijeka u promet odnosno veleprodaje s odobrenjem za paralelni uvoz/promet lijeka da s današnjim danom, 23. srpnja 2019. godine, završava godišnji izračun najviših dozvoljenih cijena lijekova na veliko u 2019. godini. Navedeni datum određuje se sukladno članku 16. stavku 5. Pravilnika o mjerilima za određivanje najviše dozvoljene cijene lijeka na veliko i iznimno više od najviše dozvoljene cijene lijeka na veliko i godišnjeg izračuna cijene lijeka (Narodne novine, br. 33/19.).

Popis lijekova s određenom najvišom dozvoljenom cijenom na veliko u postupku godišnjeg izračuna cijena lijekova u 2019. godini dostupan je u rubrici Promet, proizvodnja i inspekcija u dijelu Godišnji izračun cijene lijeka, odnosno ovdje (.pdf, .xlsx).

Sukladno odredbama članka 16. stavka 6. Pravilnika, najviša dozvoljena cijena lijeka na veliko određena u postupku godišnjeg izračuna počinje vrijediti šezdesetog dana od dana objave cijena na internetskoj stranici HALMED-a.

Povratak