Novosti i edukacije

Svečano zatvaranje Twinning light projekta „Jačanje stručnog kapaciteta hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode u implementacije europskog zakonodavstva za lijekove''

21.06.2011.

U Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu je dana 20. lipnja 2011. godine, u organizaciji hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, održana svečanost zatvaranja Twinning light projekta "Jačanje stručnog kapaciteta hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode u implementaciji europskog zakonodavstva za lijekove'. Projekt su zajednički provele španjolska i hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode u sklopu IPA programa Europske unije za Hrvatsku (IPA program 2007).

Svečanost zatvaranja projekta započela je riječima dobrodošlice prof. dr. sc. Siniše Tomića, ravnatelja HALMED-a, koji je pozdravio prisutne i osvrnuo se na uspješnu provedbu projekta te istaknuo njegov značaj za HALMED i Hrvatsku. Tom prigodom uzvanicima su se pozdravnim riječima obratili gospodin José Pedro Torrubia, zamjenik veleposlanika Kraljevine Španjolske u RH, gospodin Jean-Marie Moreau, šef Odjela za provedbu projekata 1 - Jačanje institucija, socijalne kohezije Delegacije Europske unije u RH, gospođa Marija Tufekčić, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU i dr. Romana Katalinić, načelnica Odjela za lijekove i medicinske proizvode u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi RH.

Nakon pozdravnih govora, gospođa Belén Crespo Sánchez-Eznarriaga, ravnateljica Španjolske agencije za lijekove i medicinske proizvode (Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios, AEMPS) predstavila je ciljeve i tijek provedbe aktivnosti projekta te se posebno osvrnula na uspostavljenu čvrstu suradnju s hrvatskom Agencijom za lijekove i medicinske proizvode koja će se nastaviti i u budućnosti. Potom je prof. Tomić predstavio rezultate projekta i zahvalio svim sudionicima na uspješno provedenom projektu.

Taj projekt s proračunom od 250.000 € financirala je Europska unija, a proveden je tijekom razdoblja od šest mjeseci. Projekt je ostvario očekivane rezultate i ciljeve: ojačao je ocjenu i provjeru kakvoće lijekova za ljudsku uporabu u Hrvatskoj u skladu s europskim standardima. Pružio je potporu daljnjem razvoju i jačanju operativnog kapaciteta hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode i doprinio kontinuiranom usvajanju europskih standarda. Tijekom provedbe projekta usavršene su vještine djelatnika HALMED-a, osobito u području analitičkih postupaka prilikom laboratorijskog ispitivanja lijekova.

Svečanosti zatvaranja projekta prisustvovalo je 50 uzvanika iz HALMED-a i AEMPS-a, Delegacije EU u RH, Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, institucija nadležnih za provođenje projekata financiranih iz fondova EU kao i predstavnici farmaceutske industrije i sredstava javnog priopćavanja. Svečano zatvaranje projekta završeno je nastupom zbora Ivan pl. Zajc.

The Manual for BC assessors (Priručnik za ocjenitelje dokumentacije o lijeku)

Navedeni priručnik je nastao kao rezultat gore opisanog i provedenog Twinning light projekta te je njegov sadržaj dostupan pod donjim linkom.

Sadržaj

Klikom na malu fotografiju otvorit će se velika.

Fotogalerija

Svečano zatvaranje Twinning light projekta „Jačanje stručnog kapaciteta hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode u implementacije europskog zakonodavstva za lijekove''
Na vrh stranicePovratak