Novosti i edukacije

Osvrt na međunarodnu konferenciju "Networking in pharmaceutical sciences"

U GSK Istraživačkom centru Zagreb održana je međunarodna konferencija „Povezivanje u farmaceutskim znanostima“ („Networking in Pharmaceutical Sciences“). Konferencija je održana u zajedničkoj organizaciji Europske federacije za farmaceutske znanosti (EUFEPS) i Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD). Partneri u organizaciji bili su Agencija za lijekove i medicinske proizvode (ALMP) i Hrvatska udruga inovativnih proizvođača lijekova (CARPC). Konferencija se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske.

Na otvaranju konferencije sudionicima su se obratili:
članovi Međunarodnog znanstvenog i organizacijskog odbora, koji su ujedno i članovi Izvršnog odbora EUFEPS-a, odnosno HFD-a i Sekcije za farmaceutske znanosti:
o Prof. dr. Daan J.A. Crommelin, predsjednik EUFEPS-a
o Prof. dr. Milena Jadrijević-Mladar Takač, predsjednica Sekcije za farmaceutske znanosti Hrvatskog farmaceutskog društva;
predstavnici partnera u organizaciji ovoga skupa:
o Dr. Dario Naletilić, Predsjednik Upravnog Vijeća CARPC-a
o Doc. dr. Siniša Tomić, ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode;
predstavnik pokrovitelja konferencije:
o Dr. Romana Katalinić, načelnica Odjela za lijekove i medicinske proizvode, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 200 sudionika predstavnika regulatornih tijela, akademske zajednice, farmaceutske industrije i istraživačkih centara iz 16 europskih zemalja (Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Finska, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Irska, Kosovo, Litva, Srbija, Slovenija, Švedska, Nizozemska, Turska i Velika Britanija).

Predavači su bili predsjednici vodećih europskih udruga i znanstveni direktori istraživačkih centara farmaceutskih tvrtki te predstavnici agencija za lijekove (Hrvatske, Belgije i Irske) i istaknuti znanstvenici i stručnjaci iz područja modeliranja lijekova, farmaceutske kemije, farmakogenetike, genske terapije, farmakologije, farmakokinetike, toksikologije, farmaceutskog oblikovanja i novih in-vitro/in-vivo modela.

Na konferenciji je ostvareno jačanje i proširenje međunarodne mreže koja unaprjeđuje i podupire farmaceutske znanosti, znanstvenike i stručnjake.

Fotogalerija

Osvrt na međunarodnu konferenciju
Povratak