Promet, proizvodnja i inspekcija

Česta pitanja

1. Gdje mogu prijaviti potrošnju lijekova?

Potrošnju lijekova možete prijaviti isključivo putem HALMED-ove aplikacije na poveznici Farmakoekonomika.

2. Gdje mogu saznati korisničko ime potrebno za prijavu u aplikaciju?

Ukoliko ste zaboravili korisničko ime, molimo Vas da se obratite administratorima na e-mail adresu info.potrosnja@halmed.hr.

3. Zaboravili ste lozinku?

Novu lozinku možete zatražiti klikom na poveznicu Zaboravili ste lozinku?

4. Gdje mogu pronaći šifrarnik lijekova s oblicima?

Šifrarnik lijekova možete pronaći u Download centru na dnu stranice Upute za izradu izvješća o potrošnji lijekova.

5. Je li potrebno prije svake prijave potrošnje provjeravati šifru isporučitelja pri HALMED-u?

Šifra isporučitelja jedinstven je podatak koji se ne mijenja.

6. Ukoliko se radi o ustanovi s više organizacijskih jedinica, može li se izvješće poslati iz sjedišta ustanove?

Izvješće se može poslati iz sjedišta ustanove, ali za svaku organizacijsku jedinicu zasebno. Slanju izvješća o potrošnji lijekova može se pristupiti iz sjedišta ustanove, ali s korisničkim podacima kreiranim za svaku organizacijsku jedinicu pojedinačno. Na primjer: ustanova ima 30 organizacijskih jedinica te će za prijavu potrošnje iz sjedišta ustanove biti potrebno 30 setova podataka (šifra isporučitelja, login i lozinka) za pristup aplikaciji Farmakoekonomika, ali u praktičnom smislu prijavu potrošnje može napraviti jedna osoba pomoću dostupnih setova podataka.

7. Kako mogu zaključati prijavu potrošnje lijekova?

Prijavu potrošnje možete zaključati klikom na polje Zaključati prijavu potrošnje u desnom gornjem uglu prozora aplikacije, odnosno slijedeći postupak prikazan na slikama:

8. Ne otvara mi se stranica za upis korisničkih podataka nakon što kliknem "Pokreni Farmakoekonomika", već me preglednik vraća na početnu stranicu HALMED-a - što mi je činiti?

Internetski preglednici najvjerojatnije su redovito ažurirani od prošlog perioda prijave potrošnje, stoga je u njihovim postavkama potrebno dopustiti iskakanje skočnih prozora (engl. pop-up window) budući da se web aplikacija Farmakoekonomika otvara upravo u takvom prozoru. Ako skočni prozori nisu dopušteni za http://farmakoekonomika.halmed.hr/, internetski preglednik vraćat će Vas na početnu stranicu HALMED-a umjesto na stranicu za upis korisničkih podataka. Kontaktirajte Vašu informatičku podršku za dodatnu pomoć.

Na vrh stranice