Farmakovigilancija

Pismo ljekarnicima s uputama za izdavanje serije lijeka Betazon 0,5 mg/g mast

04.10.2012.

Tvrtka Jadran Galenski laboratorij d.d. (JGL), nositelj odobrenja lijeka Betazon 0,5 mg/g mast, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), uputila je pismo ljekarnicima s uputama o izdavanju serije 2162 navedenog lijeka zbog uočene neispravnosti u otisku na vanjskoj kutiji jediničnog pakovanja lijeka.

Na bočnom poklopcu vanjske kutije navedene serije lijeka nalazi se otisak "Betazon krema" umjesto "Betazon mast" te je donesena odluka o privremenoj obustavi prodaje iz ljekarni, o čemu je nositelj odobrenja obavijestio HALMED. U Agenciji je ocijenjeno da uočeni nedostatak na ambalaži ne predstavlja rizik za pacijente, pod uvjetom da ih se prilikom izdavanja lijeka upozori na isti te je ponovno pokrenuta prodaja navedenog lijeka.

Tekst pisma ljekarnicima možete pogledati ovdje.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, putem obrasca ili on-line aplikacije, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak