Farmakovigilancija

Pismo zdravstvenim radnicima o prestanku opskrbe hrvatskog tržišta lijekovima Actrapid Penfill i Insulatard Penfill te iglama NovoFine 28G x 12 mm

03.07.2012.

Nositelj odobrenja lijekova Actrapid Penfill 100 IU/ml otopina za injekciju u ulošku (humani inzulin) i Insulatard Penfill 100 IU/ml suspenzija za injekciju u ulošku (humani inzulin) i upisa medicinskog proizvoda sterilnih igala za davanje inzulina NovoFine 28G x 12 mm u očevidnik medicinskih proizvoda, Novo Nordisk Hrvatska d.o.o., u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) uputio je pismo zdravstvenim radnicima o prestanku opskrbe tržišta Republike Hrvatske navedenim lijekovima i medicinskim proizvodom. Uzrok prestanka opskrbe tržišta navedenim lijekovima je smanjena uporaba humanih inzulinskih pripravaka u Republici Hrvatskoj tijekom posljednjih godina.

Do prestanka opskrbe hrvatskog tržišta navedenim inzulinima i iglama doći će u studenom 2012. godine. Na tržištu u Republici Hrvatskoj i dalje će biti dostupni svi drugi inzulini proizvođača Novo Nordisk na koje se prestanak opskrbe ne odnosi.

Pisma liječnicima i ljekarnicima te dijabetolozima i pedijatrima možete pogledati ovdje: pismo-liječnici i ljekarnici i pismo-dijabetolozi i pedijatri.

Povratak