Farmakovigilancija

Obavijest o preventivnom povlačenju serija lijeka Decapeptyl Depot 3,75 mg prašak i otapalo za suspenziju za injekciju

10.03.2023.

Tvrtka Clinres farmacija d.o.o., lokalni predstavnik nositelja odobrenja za stavljanje u promet lijeka Decapeptyl Depot 3,75 mg prašak i otapalo za suspenziju za injekciju (triptorelinacetat), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serija U11386F, U11570C, U11571F i U15102E navedenog lijeka.

Povlačenje se provodi iz preventivnih razloga, do razine ljekarni. Navedene serija lijeka povlače se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na potencijalno kompromitiranu sterilnost igle uslijed djelomičnog oštećenja blister pakiranja za sterilne igle.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupne druge serije lijeka koje nisu zahvaćene navedenom sumnjom u neispravnost kao ni drugi lijekovi s djelatnom tvari triptorelinacetat. Stoga upućujemo sve korisnike predmetnog lijeka da se obrate svom liječniku vezano uz nastavak terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak