Novosti i edukacije

Predavanja, radionice i ostala događanja

Agencija za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske organizira stručne skupove s ciljem informiranja i educiranja šire stručne javnosti o novostima u radu Agencije te europskim i hrvatskim propisima koji reguliraju područje lijekova i medicinskih proizvoda, a koji su temelj za osiguranje njihove kakvoće, djelotvornosti i sigurne primjene.

Predavanja su namijenjena zdravstvenim djelatnicima, predstavnicima proizvođača lijekova i/ili medicinskih proizvoda, predstavnicima veleprodaje i maloprodaje lijekova i/ili medicinskih proizvoda te drugim zainteresiranim stranama kojima novosti iz navedenog područja mogu pomoći u radu.

Predavanja održavaju istaknuti stručnjaci iz nacionalnih regulatornih tijela, generičke i inovativne industrije te sveučilišta.

Najava skupa sadržava program, uvjete sudjelovanja i način prijave dok osvrt uz kratki opis događanja sadržava i sažetak ili prezentacije predavača, govore i fotografije sa skupa.

Uz ovdje navedene, seminare, treninge, tečajeve i radionice koji se provode na području lijekova u Europi možete pretraživati i putem internetskog portala On-course.eu, pokrenutog u sklopu Inicijative za inovativne lijekove (eng. Innovative Medicines Initiative, IMI). Tražilica je dostupna ovdje.

Eudravigilance radionice - Prijavljivanje sigurnosnih izvješća o pojedinačnom slučaju (ICSR) u elektroničkom obliku na području Europskog ekonomskog prostora

Rujan - prosinac 2013. godine

U razdoblju od rujna do prosinca 2013. godine održat će se EudraVigilance radionice o prijavljivanju sigurnosnih izvješća o pojedinačnom slučaju (ICSR) u elektroničkom obliku na području Europskog ekonomskog prostora pod nazivom Electronic Reporting of ICSRs in the EEA, u organizaciji Udruge Drug Information Association (DIA) i Europske agencije za lijekove (EMA).

Raspored održavanja radionica i detaljne obavijesti dostupni su u nastavku obavijesti.

opširnije

7. Hrvatski kongres farmakologije

Zagreb, 18.-21. rujna 2013. godine

U Zagrebu će se, od 18. do 21. rujna 2013. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održati 7. Hrvatski kongres farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem, koji organiziraju Hrvatsko društvo farmakologa, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Agencija za lijekove i medicinske proizvode i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Kongres će se održati pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva zdravlja.

Više informacija dostupno je u nastavku obavijesti.

opširnije

Osvrt na međunarodnu konferenciju

Dubrovnik, 6.-7. svibnja 2013. godine

U hotelu Dubrovnik Palace u Dubrovniku, 6. i 7. svibnja 2013. godine, održana je međunarodna konferencija "EU28: science, medicines, health – a regulatory system fit for the future" ("EU28: znanost, lijekovi, zdravlje – regulatorni sustav za budućnost"). Ovaj skup zajedno su organizirale Europska agencija za lijekove (European Medicines Agency, EMA) i Agencija za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske (HALMED), a pokrovitelji su bili Predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ivo Josipović i Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske.

opširnije

EudraVigilance radionica - Prijavljivanje sigurnosnih izvješća o pojedinačnom slučaju (ICSR) u elektroničkom obliku na području Europskog ekonomskog prostora

Zagreb, 26.-28. lipnja 2013. godine

U Zagrebu će se, od 26. do 28. lipnja 2013. godine, održati EudraVigilance radionica o prijavljivanju sigurnosnih izvješća o pojedinačnom slučaju (ICSR) u elektroničkom obliku na području Europskog ekonomskog prostora pod nazivom „Electronic Reporting of ICSRs in the EEA“, u organizaciji udruge Drug Information Association (DIA) i Europske agencije za lijekove (EMA).

Više informacija dostupno je u nastavku obavijesti.

opširnije

2. Međunarodna konferencija o farmaceutskim znanostima "Podijelimo viziju prema boljim i sigurnijim lijekovima"

Zagreb, 25. i 26. listopada 2013. godine

U Zagrebu će se, 25. i 26. listopada 2013. godine, održati 2. Međunarodna konferencija o farmaceutskim znanostima pod nazivom Podijelimo viziju prema boljim i sigurnijim lijekovima, u organizaciji Europske federacije za farmaceutske znanosti (EUFEPS) i Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD) u suradnji s Međunarodnom federacijom farmaceuta (FIP) i Američkom udrugom farmaceutskih znanstvenika (AAPS). Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. Ive Josipovića.

Više informacija dostupno je u nastavku obavijesti.

opširnije

Međunarodna konferencija "EU28: znanost, lijekovi, zdravlje – regulatorni sustav za budućnost" ("EU28: science, medicines, health – a regulatory system fit for the future")

Dubrovnik, 6. i 7 . svibnja 2013. godine

U zajedničkoj organizaciji Europske agencije za lijekove (European Medicines Agency, EMA) i hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u Dubrovniku će se, u hotelu Palace, 6. i 7. svibnja 2013. godine održati međunarodna konferencija "EU28: science, medicines, health – a regulatory system fit for the future" ("EU28: znanost, lijekovi, zdravlje – regulatorni sustav za budućnost").

Detaljne informacije o konferenciji možete pronaći u nastavku obavijesti.

opširnije

2. hrvatski kongres zdravstvene ekologije s međunarodnim sudjelovanjem "Zdravstvena ekologija u službi zdravlja"

Zagreb, 24.-26. travnja 2013. godine

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Sekcija za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog farmaceutskog društva u suradnji s Hrvatskim društvom za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog liječničkog zbora organiziraju 2. hrvatski kongres zdravstvene ekologije s međunarodnim sudjelovanjem "Zdravstvena ekologija u službi zdravlja".

Detaljne informacije o kongresu možete pronaći u nastavku obavijesti.

opširnije