Novosti i edukacije

Predavanja, radionice i ostala događanja

Agencija za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske organizira stručne skupove s ciljem informiranja i educiranja šire stručne javnosti o novostima u radu Agencije te europskim i hrvatskim propisima koji reguliraju područje lijekova i medicinskih proizvoda, a koji su temelj za osiguranje njihove kakvoće, djelotvornosti i sigurne primjene.

Predavanja su namijenjena zdravstvenim djelatnicima, predstavnicima proizvođača lijekova i/ili medicinskih proizvoda, predstavnicima veleprodaje i maloprodaje lijekova i/ili medicinskih proizvoda te drugim zainteresiranim stranama kojima novosti iz navedenog područja mogu pomoći u radu.

Predavanja održavaju istaknuti stručnjaci iz nacionalnih regulatornih tijela, generičke i inovativne industrije te sveučilišta.

Najava skupa sadržava program, uvjete sudjelovanja i način prijave dok osvrt uz kratki opis događanja sadržava i sažetak ili prezentacije predavača, govore i fotografije sa skupa.

Uz ovdje navedene, seminare, treninge, tečajeve i radionice koji se provode na području lijekova u Europi možete pretraživati i putem internetskog portala On-course.eu, pokrenutog u sklopu Inicijative za inovativne lijekove (eng. Innovative Medicines Initiative, IMI). Tražilica je dostupna ovdje.

Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja „Farmakogenomika i farmakovigilancija - sprječavanje nuspojava u individualizaciji terapije - upute i smjernice“

Zagreb, 6. prosinca 2013. godine

U Zagrebu će se, 6. prosinca 2013. godine, u KBC-u Rebro održati poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja pod nazivom „Farmakogenomika i farmakovigilancija - sprječavanje nuspojava u individualizaciji terapije - upute i smjernice“. Organizatori su Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Klinički bolnički centar Zagreb i Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). Povjerenstvo za medicinsku izobrazbu liječnika HLK kategoriziralo je i vrednovalo stručni skup sa 7 bodova za pasivno i 9 bodova za aktivno sudjelovanje. Povjerenstvo za stručno usavršavanje farmaceuta HLJK bodovalo je stručni skup sa 3 boda. Tečaj nosi 1 ECTS bod.

Dodatni podaci o tečaju, program i prijavnica dostupni su u nastavku obavijesti.

opširnije

Radionica o postupku davanja odobrenja za stavljanje u promet biljnih lijekova

Zagreb, 6. prosinca 2013. godine

U organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u Zagrebu će se održati poludnevna radionica pod nazivom Radionica o postupku davanja odobrenja za stavljanje u promet biljnih lijekova, namijenjena nositeljima odobrenja. Radionica će se održati u petak 6. prosinca 2013. godine, u trajanju od 9 do 13 sati, u prostorijama HALMED-a, na adresi Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9 (poslovna zgrada Sky Office), 1. kat, 10 000 Zagreb.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

Simpozij "Nuspojave lijekova – izazovi i rješenja"

Zagreb, 22. studenog 2013. godine

U Zagrebu će se 22. studenoga 2013. godine u Velikoj dvorani Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ održati simpozij „Nuspojave lijekova – izazovi i rješenja“. Organizatori skupa su Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Agencija za lijekove i medicinske proizvode.

Dodatni podaci o simpoziju, programu i prijavi za sudjelovanje dostupni su u nastavku obavijesti.

opširnije

Predstavljanje novog izdanja Hrvatske farmakopeje

Zagreb, 11. studenog 2013. godine

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organizira predstavljanje novog izdanja Hrvatske farmakopeje. Predstavljanje će se održati 11. studenog 2013. godine s početkom u 9.00 sati u prostorijama HALMED-a, na adresi Ulica Roberta Frangeša 9 (poslovna zgrada Sky Office, 1. kat), Zagreb. Ulaz na skup je slobodan, no broj sudionika je ograničen stoga je dolazak potrebno prethodno potvrditi. Hrvatska ljekarnička komora bodovala je stručni skup s jednim bodom.

Detaljne informacije i program skupa dostupni su u nastavku obavijesti.

opširnije

4. Radionica o regulativi lijekova

Zagreb, 8. studenog 2013. godine

Nastavno na obavijest o održavanju jednodnevnih radionica pod nazivom Radionica o regulativi lijekova, u organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), obavještavamo zainteresirane za sudjelovanje da će se četvrta radionica održati u petak, 8. studenog 2013. godine, s početkom u 9 sati (predviđeno trajanje do 16 sati), u prostorijama HALMED-a, na adresi Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9 (poslovna zgrada Sky Office), 1. kat, 10 000 Zagreb.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

3. Radionica o regulativi lijekova

Zagreb, 25. listopada 2013.

Nastavno na obavijest o održavanju jednodnevnih radionica pod nazivom Radionica o regulativi lijekova, u organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), obavještavamo zainteresirane za sudjelovanje da će se treća radionica održati u petak, 25. listopada 2013. godine, s početkom u 9 sati (predviđeno trajanje do 16 sati), u prostorijama HALMED-a, na adresi Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9 (poslovna zgrada Sky Office), 1. kat, 10 000 Zagreb.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

2. Radionica o regulativi lijekova

10. listopada 2013. godine

Nastavno na obavijest o održavanju jednodnevnih radionica pod nazivom Radionica o regulativi lijekova koja je dana 16. kolovoza 2013. godine objavljena na internetskim stranicama Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), obavještavamo zainteresirane za sudjelovanje da su sva mjesta na prvoj radionici popunjena.

Druga radionica bit će održana u četvrtak, 10. listopada 2013. godine, s početkom u 9 sati (predviđeno trajanje do 16 sati), u prostorijama HALMED-a, na adresi Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9 (poslovna zgrada Sky Office), 1. kat, 10 000 Zagreb.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

Radionice o regulativi lijekova

Zagreb, 27. rujna 2013. godine

U organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), u Zagrebu će se održavati jednodnevne radionice pod nazivom Radionica o regulativi lijekova. Regulatorne radionice, koje su namijenjene nositeljima odobrenja, održavat će se u prostorijama HALMED-a, na adresi Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9 (poslovna zgrada Sky Office), 1. kat, 10 000 Zagreb. Prva radionica bit će održana u petak, 27. rujna 2013. godine, od 9 do 16 sati.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

Radionica: "ICH Endorsed Pharmacovigilance"

Zagreb, 28. i 29. studenog 2013. godine

U Zagrebu će se, 28. i 29. studenog 2013. godine, održati radionica o ICH standardima za farmakovigilanciju (E2) pod nazivom ICH Endorsed Pharmacovigilance, koju organiziraju Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Udruga Drug Information Association (DIA).

Radionica će obuhvatiti teme vezane uz farmakovigilancijske standarde koji se primjenjuju prije i poslije davanja odobrenja za stavljanje u promet lijeka te implementaciju ICH smjernica u međunarodnom okruženju. Radionica uključuje studije slučaja i primjere izazova i praktičnih rješenja.

Detaljne informacije, program i prijavnicu možete pronaći u nastavku obavijesti.

opširnije