Novosti i edukacije

Pismo zdravstvenim radnicima „Nove važne sigurnosne informacije za MRP cjepivo“

12.02.2008.

Imunološki zavod d.d. će kao nositelj odobrenja za stavljanje u promet Cjepiva protiv parotitisa, živo liofilizirano, L-Zagreb i Cjepiva protiv morbila, rubele i parotitisa, živo, liofilizirano, Edmonston-Zagreb, HDS; RA 27/3, HDS; L-Zagreb (MRP cjepivo), a u dogovoru s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode, uputiti pismo liječnicima u kojem ih izvješćuje o novoj zabilježenoj nuspojavi MRP cjepiva – horizontalnom prijenosu cjepnog soja parotitisa i preporukama za njenu prevenciju.

opširnije

Nova upozorenja i kontraindikacije za roziglitazon – priopćenje Europske agencije za lijekove

25.01.2008.

Europska agencija za lijekove (EMEA) je 24. siječnja 2008. objavila priopćenje za javnost u kojem se navode preporuke za ograničenja u primjeni antidijabetičkih lijekova s djelatnom tvari roziglitazon.
Povjerenstvo za humane lijekove Europske agencije za lijekove (CHMP) je preporučilo da se u informaciju o lijeku unese upozorenje da se lijek ne preporuča bolesnicima koji boluju od ishemične bolesti srca i/ili periferne bolesti arterija i da se kao novu kontraindikaciju za primjenu lijeka navede akutni koronarni sindrom.

opširnije