Novosti i edukacije

Sigurnosna obavijest o LIFEPAK 12 defibrilator/monitoru proizvođača Physio–Control Inc.

10.04.2009.

Tvrtka Medic d.o.o., kao zastupnik proizvođača Physio–Control Inc., SAD, obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode o neispravnosti na tiskanoj pločici komponente LIFEPAK 12 defibrilator/monitora. Neispravnost može uzrokovati izostanak terapije ili primjenu neodgovarajućih defibrilacijskih valova. Nije zaprimljena niti jedna prijava neželjenog događaja uzrokovanog ovom neispravnošću.

Zastupnik je obavijestio sve korisnike o navedenom problemu i organizirao zamjenu neispravnih komponenti novima.

opširnije

Obavijest o zamjeni dijelova sterilizatora STERRAD NX i STERRAD 50

30.03.2009.

Tvrtka Johnson & Johnson S.E. d.o.o., kao zastupnik proizvođača Advanced Sterilization Products, SAD, obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode o zamjeni dijelova na STERRAD NX i STERRAD 50 sterilizatorima.

Navedeni sterilizacijski sustavi mogu pri uporabi ispuštati uljne pare što je posljedica mehaničke greške na čepovima uljnog filtra i/ili sklopa. Greška na čepovima ne utječe na zahtjeve za postizanje sterilnosti. Servisni inženjeri zastupnika će posjetiti sve korisnike sterilizatora STERRAD NX i STERRAD 50 te će zamijeniti čepove uljnog filtra i/ili sklopa sa čepovima izrađenim od nehrđajućeg čelika.

opširnije

Povlačenje Architect reakcijskih posudica proizvođača, Abbott Laboratories, SAD

06.03.2009.

Tvrtka Abbott Laboratories d.o.o., kao zastupnik proizvođača Abbott Laboratories, SAD, obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode o povlačenju određenih serija reakcijskih posudica Architect. Pri uporabi zahvaćenih serija Architect reakcijskih posudica može doći do izboja statičkog elektriciteta.

Zastupnik je obavijestio sve korisnike da ne koriste reakcijske posudice zahvaćenih serijskih brojeva te je pokrenuo postupak povlačenja proizvoda iz prometa.

opširnije