Novosti i edukacije

Obavijest o ponovnoj dostupnosti cjenika usluga Agencije i aplikacije Web ponude

15.01.2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava svoje korisnike da je cjenik usluga s izmjenama i dopunama koji je stupio na snagu 14. siječnja 2014. godine dostupan na internetskim stranicama HALMED-a. Jednako tako, nakon kraćeg prekida u radu u svrhu usklađivanja s izmjenama i dopunama cjenika, aplikacija Web ponude dostupna je za kreiranje ponuda za postupke koje podnositelji zahtjeva pokreću, a temeljem kojih obavljaju plaćanja.

opširnije

Pismo zdravstvenim radnicima o novim informacijama o doziranju lijeka ondanzetron (Zofran) kod intravenske primjene zbog povezanosti s prolongacijom QT intervala

14.01.2014.

Tvrtka GlaxoSmithKline d.o.o. je u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) uputila pismo zdravstvenim radnicima o novim informacijama vezanim uz doziranje intravenskog oblika lijeka ondanzetron koji se koristi u liječenju mučnine i povraćanja uzrokovanih kemoterapijom (CINV). One uključuju i novu uputu za ponavljano doziranje i primjenu u starijih bolesnika.

Ovo je nova, dodatna uputa u odnosu na raniju uputu zdravstvenim radnicima o kojoj je HALMED izvijestio dana 13. kolovoza 2012. godine putem svojih internetskih stranica.

Detaljne informacije i pismo zdravstvenim radnicima dostupni su u nastavku obavijesti.

opširnije

Radionica: "Proaktivna farmakovigilancija i upravljanje rizicima u doba individualizirane terapije"

14.01.2014.

Međunarodno udruženje za farmakovigilanciju (International Society of Pharmacovigilance, ISoP) i Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organiziraju radionicu pod nazivom "Proaktivna farmakovigilancija i upravljanje rizicima u razdoblju individualizirane terapije" koja će se održati 3. i 4. travnja 2014. godine u Zagrebu.

Radionica je namijenjena predstavnicima regulatornih tijela, farmaceutske industrije i akademske zajednice.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

Obavijest o privremenoj nedostupnosti cjenika usluga Agencije i aplikacije Web ponude

14.01.2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava svoje korisnike da će cjenik usluga s izmjenama i dopunama, koji stupa na snagu 14. siječnja 2014. godine, danas tijekom dana biti objavljen na internetskim stranicama HALMED-a. Zbog usklađivanja s izmjenama u cjeniku usluga, aplikacija Web ponude bit će privremeno nedostupna. O ponovnoj aktivaciji aplikacije te o dostupnosti cjenika na internetskim stranicama HALMED-a korisnici će biti obaviješteni u najkraćem roku.

Hvala Vam na razumijevanju.

opširnije

Objavljeno novo, on-line izdanje Hrvatske farmakopeje 3.0

09.01.2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je novo, on-line izdanje Hrvatske farmakopeje 3.0. Novo izdanje temelji se na osmom izdanju Europske farmakopeje, koje je objavljeno 15. srpnja 2013. godine, a stupilo je na snagu 1. siječnja 2014. godine.

Novo izdanje Hrvatske farmakopeje nastavlja se na prethodno izdanje 2.0 te uključuje pregled svih novih, ispravljenih i revidiranih tekstova s komentarima na novosti koje su objavljene u Pharmeuropi.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

Pismo zdravstvenim radnicima o potrebi za provođenjem testa probira na virus hepatitisa B u svih bolesnika prije početka liječenja lijekom Arzerra (ofatumumab)

09.01.2014.

Tvrtka GlaxoSmithKline d.o.o. je u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) uputila pismo zdravstvenim radnicima o novim preporukama vezanim uz probir bolesnika na virus hepatitisa B prije početka liječenja ofatumumabom.

Detaljne informacije i tekst pisma zdravstvenim radnicima možete pronaći u nastavku obavijesti.

opširnije

Pismo zdravstvenim radnicima o kontraindikaciji za primjenu lijeka Volibris (ambrisentan) u bolesnika s idiopatskom plućnom fibrozom (IPF)

08.01.2014.

Tvrtka GlaxoSmithKline d.o.o. je u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) uputila pismo zdravstvenim radnicima o kontraindikaciji za primjenu lijeka Volibris (ambrisentan) u bolesnika s idiopatskom plućnom fibrozom (IPF).

Detaljne informacije i tekst pisma zdravstvenim radnicima možete pronaći u nastavku obavijesti.

opširnije

Pismo zdravstvenim radnicima o važnosti utvrđivanja RAS statusa „divljeg tipa“ (eksoni 2, 3 i 4 KRAS-a i NRAS-a) prije liječenja lijekom Erbitux (cetuksimab)

07.01.2014.

Tvrtka Merck Serono je u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) uputila pismo zdravstvenim radnicima o izmjeni odobrene terapijske indikacije lijeka Erbitux za metastatski kolorektalni karcinom (mCRC).

Detaljne informacije i tekst pisma zdravstvenim radnicima možete pronaći u nastavku obavijesti.

opširnije