Novosti i edukacije

Obavijest o privremenoj obustavi distribucije i primjene serije 15HG229F1 lijeka Ciprofloxacin Kabi 400 mg/200 ml otopina za infuziju

14.11.2014.

Nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Ciprofloxacin Kabi 400 mg/200 ml otopina za infuziju, tvrtka Fresenius Kabi d.o.o. na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) pokrenuo je postupak privremene obustave i primjene serije 15HG229F1 navedenog lijeka s tržišta Republike Hrvatske.

Postupak privremene obustave distribucije i primjene navedene serije ovog lijeka pokrenut je zbog sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka.

Postojeće zalihe navedene serije ovog lijeka ostaju na tržištu, ali se ne smiju ni izdavati niti primjenjivati. Sve druge serije lijeka smiju se i dalje isporučivati i primjenjivati.

Detaljne informacije dostupne su u nastavku obavijesti.

opširnije

HALMED objavio publikaciju koja sadrži komparativni pregled potrošnje lijekova u Hrvatskoj za razdoblje od 2007. do 2012. godine

13.11.2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) je na svojim internetskim stranicama, u rubrici Publikacije i izvješća/Izvješća - potrošnja lijekova, objavila publikaciju Potrošnja lijekova u Hrvatskoj za razdoblje od 2007. do 2012. godine.

Ovaj pilot projekt HALMED-a prva je publikacija u Republici Hrvatskoj koja sadrži komparativno izvješće o potrošnji lijekova tijekom višegodišnjeg razdoblja, a koje može služiti kao osnova za planiranje potrošnje lijekova i racionalne farmakoterapije na svim razinama zdravstvene zaštite. U svrhu potpunog usklađivanja budućih publikacija s potrebama korisnika, pozivamo Vas da nam svoje komentare, sugestije i eventualne prijedloge poboljšanja šaljete na e-adresu navedenu u nastavku obavijesti.

opširnije

Obavijest o kontroli prolaza pri ulasku u poslovnu zgradu Sky Office

03.11.2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava posjetitelje da je od dana 3. studenog 2014. godine na snazi nova regulacija ulaska u poslovnu zgradu Sky Office.

Vrata predprostora liftova, vrata ulaza iz stubišta u podzemne etaže te vrata ulaza na stubišta u prizemlju objekta bit će u sustavu kontrole prolaza te će se kroz njih moći prolaziti isključivo uz karticu kontrole prolaza.

U skladu s novom regulacijom ulaska, posjetitelji objekta Sky Office neće moći izravno iz garaže liftovima pristupiti katovima zgrade već mogu pješice izići na prizemlje objekta, kod recepcije, gdje su svoj posjet dužni prijaviti zaštitarskoj službi. Posjetitelji će u štićeni prostor moći ući i tako da ih djelatnici s mjestom rada u objektu Sky Office dočekaju na dogovorenim podzemnim etažama i uvedu unutar prostora.

opširnije

HALMED ocijenjen jednom od najboljih agencija u EU regulatornoj mreži lijekova

29.10.2014.

U sklopu programa ocjenjivanja poslovanja agencija za lijekove unutar europskoga gospodarskog područja, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) dobila je najveći broj ocjena izvrstan (5) među svim do sada ocijenjenim agencijama za lijekove, a mnogi indikatori poslovanja HALMED-a ocijenjeni su kao najbolja praksa na razini Europske unije. Navedenim iznimnim rezultatima HALMED se svrstao u sam vrh agencija u EU regulatornoj mreži lijekova. U skladu s visokim ocjenama pojedinih indikatora poslovanja, HALMED je ocijenjen i iznimno visokom ukupnom ocjenom – 4,14 od mogućih 5,0.

Program ocjenjivanja pod nazivom Benchmarking of European Medicines Agencies (BEMA) provodi tijelo Heads of Medicines Agencies (HMA). Za vrijeme boravka u HALMED-u od 21. do 24. listopada 2014. godine, BEMA-ini ocjenitelji temeljito su pregledali poslovne procese i dokumente HALMED-a kako bi mogli provesti konačnu evaluaciju poslovanja HALMED-a. Najviše ocjene HALMED je dobio u ocjeni aspekata poslovanja koji uključuju edukaciju interesnih skupina i promociju prijavljivanja na području sigurnosti, kakvoće i djelotvornosti lijekova, HALMED-ov sustav kakvoće, kontinuirano unapređenje poslovanja, upravljanje sukobom interesa, sustav praćenja rokova te provođenje nadzora farmakovigilancijskog sustava.

opširnije

Objavljen program međunarodne regulatorne i farmakovigilancijske konferencije "Hrvatski trag u EU"

28.10.2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organizira međunarodnu regulatornu i farmakovigilancijsku konferenciju pod nazivom „Hrvatski trag u EU“, koja će se održati 11. i 12. studenog 2014. godine u Hotelu Ivan, Solaris, u Šibeniku.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem obrasca prijave koji je, zajedno s programom i detaljnim informacijama o konferenciji, dostupan na internetskim stranicama HALMED-a u dijelu Predavanja i radionice/Regulatorna i farmakovigilancijska konferencija „Hrvatski trag u EU“ ili u nastavku ove obavijesti.

opširnije