Novosti i edukacije

Pismo zdravstvenim radnicima o pojačanim preporukama za sprječavanje trudnoće kod primjene mikofenolatne kiseline/mofetilmikofenolata/natrijevog mikofenolata: CellCept, Mikofenolat Stada, Mikofenolat Genera, Myfortic, Trixin

02.12.2015.

Tvrtke Roche d.o.o., Stada d.o.o., Genera d.d., Novartis Hrvatska d.o.o. i Pliva Hrvatska d.o.o. su u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Europskom agencijom za lijekove (EMA) uputile pismo zdravstvenim radnicima o pojačanim preporukama za sprječavanje trudnoće kod primjene mikofenolatne kiseline, koja se u odobrenim lijekovima nalazi i kao predlijek mofetilmikofenolat, kao i u obliku natrijevog mikofenolata.

opširnije

Siniša Tomić - novi ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode

01.12.2015.

Dana 1. prosinca 2015. godine počinje teći četverogodišnji mandat novog ravnatelja Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), izv. prof. dr. sc. Siniše Tomića. Upravno vijeće Agencije izabralo je, temeljem javnog natječaja, izv. prof. dr. sc. Sinišu Tomića na svojoj 86. sjednici održanoj 25. studenog 2015. godine.

Izv. prof. Tomić bio je na čelu Agencije i u razdoblju od njenog osnutka 1. listopada 2003. godine do 30. studenog 2011. godine.

U svom novom mandatu, izv. prof. Tomić će se zalagati za jačanje transparentnosti regulatornih postupaka, konsolidaciju poslovanja Agencije, zaštitu javnog zdravlja, odnosno zaštitu zdravlja svih korisnika lijekova i medicinskih proizvoda te zaštitu konkurentnosti farmaceutske industrije. Također će raditi na jačanju suradnje s farmaceutima, liječnicima i drugim zdravstvenim radnicima kao i s nacionalnim i međunarodnim ustanovama iz područja lijekova i medicinskih proizvoda te će nastaviti razvijati informiranje o sigurnosnim pitanjima i drugim pitanjima od interesa za pacijente.

opširnije

HALMED uspješno ispunio sve uvjete i dobio članstvo u međunarodnoj inspekcijskoj organizaciji PIC/S

25.11.2015.

Ovim značajnim postignućem još jednom je potvrđena izrazita stručnost HALMED-ovih djelatnika koji su omogućili da se HALMED pozicionira u sam vrh europskih i svjetskih agencija za lijekove. „Iako je zbog zahtjevnosti čitavog procesa predviđeni rok za dokazivanje ispunjavanja uvjeta za članstvo u PIC/S-u šest godina, HALMED je uspio zadovoljiti sve potrebne uvjete za tek nešto više od godinu dana, na što smo iznimno ponosni“, istaknula je ravnateljica HALMED-a, doc. dr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med., spec.

opširnije