Novosti i edukacije

Europski dan svjesnosti o antibioticima

18.11.2015.

HALMED aktivno sudjeluje u promicanju racionalne uporabe antibiotika u Hrvatskoj te kontinuirano potiče njihovu racionalnu i pravilnu uporabu. Doc. dr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med., spec., ravnateljica HALMED-a, pozvala je ovom prigodom sve liječnike i pacijente da antibiotike propisuju i koriste odgovorno i savjesno, naglasivši: "Iako su u Hrvatskoj na području racionalizacije uporabe antibiotika već postignuti određeni rezultati, to je naš trajni cilj na kojem svi moramo nastaviti predano raditi."

opširnije

Obavijest o nestašici cjepiva protiv difterije, tetanusa i hripavca (acelularnog)

16.11.2015.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava sve nositelje dozvole za promet na veliko lijekovima (veleprodaje) da je od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) zaprimila obavijest o potrebi nabavke 10.000 doza cjepiva protiv difterije, tetanusa i hripavca (acelularno). HALMED stoga poziva veleprodaje da u što je moguće kraćem roku prikupe informacije o dostupnosti ove količine cjepiva u drugim zemljama te da ih dostave HALMED-u.

opširnije

Redizajniran portal HALMED-a

12.11.2015.

Nakon punih 12 godina HALMED-ove aktivne brige za zaštitu i promicanje javnog zdravlja u Republici Hrvatskoj, cilj redizajna portala bio je još više približiti i otvoriti HALMED pacijentima i svim ostalim interesnim skupinama.

„Iako je HALMED ocijenjen jednom od najboljih agencija za lijekove u Europskoj uniji, kontinuirano se trudimo biti još bolji te unaprjeđivati sigurnost i informiranost naših pacijenata, kao i omogućiti njihovo što aktivnije uključivanje u praćenje sigurnosti primjene lijekova i medicinskih proizvoda“, naglasila je ravnateljica HALMED-a doc. dr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med., spec. povodom pokretanja portala.

opširnije